Mhd. Gesamtlemmaliste/Belegarchiv
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  Belegarchiv/Konkordanz

Die hier aus dem elektronischen Belegarchiv ausgegebenen Stellen bilden den durch halbautomatische Lemmatisierung von digitalisierten Volltexten gewonnenen Kern einer umfassenderen Beleggrundlage, die für die Ausarbeitung des Mittelhochdeutschen Wörterbuchs verwendet wird. Bei der Benutzung des elektronischen Belegarchivs ist stets zu beachten, dass es Stellen enthalten kann, die anderen Stichwörtern zuzuordnen sind.

spëc stM. (18 Belege) Lexer BMZ Findeb.  

Barth 146, 6 die wurme. Nemugestû des souges niht haben, sô nim einen spech unde zelâze den unde giuz daz smalz in daz ôre,
Barth 158, 24 unde heilet diu brunst. Sô dû hart verbrinnest, sô nime spech und einer henne smer unde trouf daz mit einem brinnenden
BdN 309, 21 haizt ain speckmad, wan daz ist ain wurm, der in speck wehset, sam Isidorus spricht, und maint die vaizten, diu in
BenRez 34 und nim als vil honges und bewille da inne ein spek eines vingers lanch und duhe in hinden in; er loset
BvgSp 1 in die milich. vnd nim denne ein rein smaltz oder spec vnde [Bl. 156 r, 2. Sp.] smeltze daz in einer
BvgSp 5a sol [den] d#;eunne breiten. vnd nim ein gesoten fleisch vnd spec gehacket $t vnd epfele vnd pfeffer vnd eyer dar in. vnd
BvgSp 8 vnd s#;eude ez vilnach gar. vnd nimme danne daz vnd spec vnd hackez. tů rowe eyer dor z#;ov vnd einen sniten brotes
BvgSp 34 winber vnd tů dar z#;ov salbey vnd zwei knobelauches haubt vnd spec vnd stoz daz z#;ov sammene, dr#;euckez vz vnd gibz f#;eur eine
BvgSp 43 vnd ribe daz, schele sur epfele, scharbe sie gr#;eober denne spec vf h#;eunre, die menge dar z#;ov, nim einen leufel vnd f#;eulle
BvgSp 44 gebackenz. Rib kese, menge den mit eyern vnd scharbe gesoten spec dar z#;ov, mache ein sch#;eonen derben teyc vnd f#;eulle den kese
BvgSp 51 (51.) Ein gůt spise. Man sol ein hůn braten mit spec gew#;eult. vnd snit denne aht sniten arme$/ rittere$(+arm) vnd backe
BvgSp 89 vnd tů eyer genůc drin vnd machz veitz genůc mit specke vnd slahez vf ein blat gemaht von teyge, vnd swinin
BvgSp 90 kalbslebern, so nim kalbslebern vnd hacke die clein, als gr#;eunen speckes gesniten genůc drunder vnd tů w#;eurtze auch genůc drunder. eynen
BvgSp 93 cleine vnd welische n#;euzze gevierteilt dor vnder. vnd w#;eurtze genůc. vnd speckes tů dor in vnd eyer vnd leg ez vf ein wit
BvgSp 94 w#;eurtzen vnd auch gemenget mit eyern vnd veitz genůc von specke. vnd vierteil h#;euner drin gestrauwet. vnd backez wol [Bl. 165
BvgSp 96 den fladen wol besetzet. (96.) Ein gůt geriht. Einen ohsen spec gemaht von eime kalbe gebroten vnd wol gesoten, $t geslagen
OvBaierl 141, 8 wůnden ez legest, $t so bestrich ez eyn wenich myt speke: daz ist inn allen wůnden gut, wente ez machet, daz
ReinFu K, 1937 wol getan./ ein versoten hvn svl wir han/ Mit gvtem specke eberin.»/ der kvnic sprach: «daz sol ver Pinte sin.»/ Der
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